NEMO: Voedsel van Morgen

De expositie Meat the Future is onderdeel van de expositie Voedsel van Morgen in NEMO in Amsterdam. Deze tentoonstelling loopt van 10 juli t/m 6 oktober 2019 en is in De Studio op Marineterrein Amsterdam.

Lees meer over deze expositie in het persbericht van NEMO:

Pillen, poeders en plofinsecten

In deze tentoonstelling neemt NEMO, in samenwerking met Next Nature Network, bezoekers mee op voedselreis en geeft antwoord op vragen zoals: Heb je nog tanden nodig als al je eten in één pil zit? En eten we in 2050 plofinsecten in plaats van plofkippen? Aan de hand van dierlijke, plantaardige en functionele voedselconcepten ontdekken bezoekers wat er in 2050 op hun bord kán liggen.

Proef de toekomst
Elke woensdagavond wordt de tentoonstelling extra aangekleed met lezingen, documentaires, workshops én proeverijen. Want hoe smaakt dat eten van de toekomst eigenlijk? Tijdens de interactieve lezing van food designer en Voedsel van morgen curator Chloé Rutzerveld eten deelnemers een conceptueel hapje van de toekomst en doen ze mee aan een sensorisch voedselexperiment waarin getest wordt of je kunt proeven zonder te eten.

Filmmaker Matthijs Diederiks laat met zijn documentaire 12 Liquid Months zien en proeven hoe een jaar lang leven op poeders en shakes hem een ander mens maakte. Tijdens een avond E-nummer bingo laat Eat Art Collective deelnemers kennismaken met de complexiteit van alledaagse voeding. Tijdens de bingo wordt de persoonlijke (supermarkt)productkennis van de deelnemers op de proef gesteld en valt er ook nog wat te winnen.

 

NEMO voor volwassenen in De Studio
De opzet van De Studio past goed bij het experimentele karakter van Marineterrein Amsterdam, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving. NEMO zal hier samen met inhoudelijke partners en met het publiek op de voor NEMO kenmerkende manier, dus laagdrempelig en interactief, nieuwe tentoonstellingen en programma’s bedenken, testen en toepassen. Voedsel van morgen richt zich dan ook, anders dan de tentoonstellingen in het naastgelegen familiemuseum, op een volwassen publiek.

Facts

  • TentoonstellingVoedsel van morgen.
  • Wat: Neem aan de hand van de scenario’s dierlijk, plantaardig en functioneel voedsel een kijkje op je bord van de toekomst in deze tentoonstelling.
  • Wanneer: 10 juli t/m 6 oktober 2019.
  • Openingstijden: woensdag 10.00-21.30 uur, donderdag t/m zondag 10.00-17.30 uur, maandag en dinsdag gesloten.
  • Locatie: De Studio van NEMO Science Museum, Marineterrein Amsterdam, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A, 1018 JA Amsterdam.
  • Prijs: € 7,50. Gratis toegang op dezelfde dag met entreeticket NEMO Science Museum.