Reacties: Denkt u dat u kweekvlees eet in 2028?

Bezoekers van Cube design museum worden bij de expositie Meat The Future vooral geprikkeld na te denken over de toekomst van ons vlees. In de tentoonstelling krijgt men achtergronden, een visie op alternatieven voor vlees en wordt men meegenomen in de mogelijkheden van controversieel alternatief: kweekvlees. Hoe kan het eruit zien, zou het smaken en wat betekent het nog meer voor onze eetgewoontes? 

Op de stelling ‘Denkt u dat u kweekvlees eet in 2028?’ kwamen positieve reacties zoals dat het een volgende stap is in de evolutie en zorg voor de aarde. Naast de kansen die het biedt voor verbetering van het milieu, is het vermeden dierenleed voor enkelen ook een goede reden. Echter, sommige bezoekers vinden dat diervriendelijk vlees niet bestaat en scharen dus kweekvlees daar mogelijk ook onder.  Er zijn ook zorgen voor de gezondheid. Kweekvlees is een nieuwe vorm van massaproductie, en zou ook weer ruimte geven aan de overbevolking.

Praktische vragen zijn er ook: bezoekers aan het museum zijn nieuwsgierig naar de uiteindelijke smaak, het oog wil ook wat, en mogelijk wordt het te duur. Anderen zijn daar weer positiever in, getuige deze uitspraken: ‘Ja, aangezien de mens een kuddedier is dat zich schikt in elke verandering zonder echt na te denken!’ &‘Well, if you can get used to Dutch kroketten then this is certainly an alternative.

Expositie Meat The Future

Wat vind jij van kweekvlees? Kom naar de expositie in Cube design museum en laat je mening achter.
Dat kan ook online op Meat The Future.com!